Mighty Selflove Affirmation card deck

Dit deck is ontstaan vanuit de nood naar een zachte, authentieke reminder aan de eigen innerlijke kracht.

 

De set bestaat uit 50 kaarten met krachtige boodschappen om vrouwen meer in hun magie te helpen staan. Door de boodschappen van zelfliefde vaak voor jezelf te herhalen, verander je de werking van je hersenen op een positieve manier.
De affirmaties helpen je in het jezelf openstellen naar naar de enige persoon wiens mening er echt toe doet: jij zelf.

 

Op de kaarten staan naast affirmaties ook silhouetten van authentieke, herkenbare vrouwenlichamen die verwerkt zijn in unieke illustraties. Deze herkenning vergroot de aanvaarding van – en vermindert de onzekerheid over – het eigen lichaam en werkt op die manier empowering.

Mighty Selflove is een liefdevolle reminder aan jezelf om jezelf lief te hebben.

 

Het is mijn droom om met het Mighty Selflove Affirmation card deck vrouwen van allerlei leeftijden, vormen en maten te inspireren en te ondersteunen om zichzelf liever te zien. Laten we onze innerlijke kracht, magie en zelfliefde samen aanwakkeren.

Mighty Pocket Tarot deck

Omdat het pocket deck dat ik altijd bij me droeg, plotseling een kaart miste (the Sun nog wel, hoe ironisch), heb ik zelf een deck uitgetekend.
Het werd een heel basic deck, dat gemakkelijk te interpreteren is en echt de essentie van de kaarten vat.

 

Dit Mighty pocket deck komt in visitekaartformaat met een katoenen zakje erbij, om echt overal mee naartoe te nemen.

 

Het is gebaseerd op de klassieke Rider-Waite Smith en heeft dus 78 kaarten in totaal. Hier en daar maakte ik een paar aanpassingen omdat die naar mijn gevoel beter klopten. Twee kaarten zitten er dubbel in. Het zijn de kaarten van Empress en Emperor. In 1 set zijn ze simpel en symbolisch voorgesteld, in de andere set zijn ze gelinkt aan the divine feminine en the divine masculine. Ik geef er ook een cheat sheet bij, waarop alle betekenissen staan in kernwoorden.

Mighty Selfcare expansion pack

Het Mighty Selfcare expansion pack is een uitbreiding van de major arcana in het Mighty Pocket tarot deck. Ik telde verder na de 22 kaarten volgens de klassieke Rider Waite Smith opstelling en maakte 39 extra kaarten die een bepaalde vorm van selfcare uitbeelden. Daarnaast zit er in dit expansion pack nog een extra versie van de 18e kaart van de major arcana (the Moon), zodat je zelf kan kiezen welke versie je leuker vindt.

Het expansion pack is absoluut niet bedoeld om te serieus genomen te worden en compleet voor eigen interpretatie vatbaar. Ik steek er ook express geen uitleg bij omdat ik wil dat je je eigen betekenis koppelt aan de 39 selfcare ritueeltjes die ik heb uitgebeeld. Je moet ze zeker niet te letterlijk nemen. Geef er aub je eigen betekenis aan!

Kies er een kaartje uit als je even tijd hebt voor jezelf en niet weet wat je kan doen om jezelf op nummer 1 te zetten. Shuffle het bij je Mighty Pocket deck (de 2 zijn trouwens ook samen in een bundel te verkrijgen zijn, met korting) en laat de hedendaagse, en toch oeroude rituelen tot jou spreken in een reading.
Luister ernaar, lach ermee, bekijk ze als sassy vriendinnen die je vertellen waar je nog aan hebt.
Plak ze allemaal rond je spiegel om duidelijk te zien hoeveel keuze je hebt.
Plak ze in je journal of je agenda.
Verstop ze in boeken in de plaatselijke bib.

The list of possibilities is endless.
Just enjoy them… And your me-time…
With a selfcare ritual.

Foto door Tinneke Van den Broeck - Goddess Brand Photography

Wanneer gebruik ik kaarten?

Ik maak graag gebruik van tarotkaarten, orakelkaarten, runen, mijn pendel en zelfs boeken als een manier om de intuïtie te helpen.

 

Dit zijn eigenlijk allemaal tools om een connectie te maken met ons onderbewustzijn en om ons te leren hoe we creatief kunnen zoeken naar verbindingen in onze hersenen. De wijsheid zit immers heel vaak gewoon al in ons. Kaarten helpen met het verwoorden ervan…

Kaarten als manier om tot andere inzichten te komen

Bij het leggen en interpreteren van de kaarten gaan we actief op zoek naar patronen en verbanden. Die zorgen voor een andere kijk op een situatie waar het hoofd niet helemaal mee omkan. Net als een bergpad wordt gemaakt door het dagelijks gebruik van een herder en zijn kudde, zijn onze zenuwbanen doorheen ons leven gemaakt. Stel je nu eens voor dat die herder er op een dag voor kiest om een ander pad te bewandelen, of zelfs dwars door het bos of de heide te gaan. Wie weet welke schatten komt hij daar tegen… 

 

Door uit de bestaande gedachtepad te breken en geforceerd te worden om anders te gaan denken, om te gaan omdenken als het ware, maak je in je hoofd nieuwe zenuwbanen aan. 

 

Dit noemen we neuroplasticiteit.

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. Je gebruikt de energie van het probleem voor iets nieuws.

– Berthold Gunster

The power within you

Tijdens een lezing zal ik uitleg geven over de kaarten die vallen, maar jij bent de enige die betekenis kan geven aan die kaarten. Daarom is interactie juist zo belangrijk. Je maakt nieuwe verbindingen en zenuwbanen aan in je hersenen, waardoor je zelfs op lange termijn creatiever en flexibeler om kan gaan met stressvolle situaties en onverwachte gebeurtenissen.

Foto door Tinneke Van den Broeck - Goddess Brand Photography

Hoe kan je mij bereiken?

Contact details

Wil je me boeken voor events, privé- of personeelsfeestjes?

Contacteer me dan gerust via e-mail.

WIL JE MEER?

SCHRIJF JE IN OM DE LAATSTE UPDATES OVER MIGHTY STARDUST TE KRIJGEN, PLUS WAT EXCLUSIEVE GOODIES!

Selecteer waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden:

Wij spammen niet! Beloofd.