Wie ben ik?​

Hey!

 

Mijn naam is Maïté Tersago.

 

Ik ben de eigenaar van Mighty Stardust, een plek waar ik volkomen mezelf kan zijn. In die ruimte praat ik over mijn liefde voor kaarten, illustreer ik en help ik mensen inzicht vergaren over zichzelf en hun dagdagelijkse situaties. 

 

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door het vinden van zingeving in het leven. Ik volgde Latijn-Moderne talen in het secundair omdat ik steeds zoveel mogelijk manieren zoek om te kunnen communiceren. Ik studeerde psychologie aan de universiteit en aan de hogeschool omdat de werking van het menselijk brein mij mateloos boeit. Ik lees boeken over zingeving en levensbeschouwing, omdat ik zoveel mogelijk te weten wil komen over hoe de mens tot een levensdoel komt.

Daarnaast ben ik ook leerkracht en wandel ik dus heel graag naast je op jouw persoonlijke leerpad.

 

Blijf gerust even plakken op mijn website. Je vindt zeker wel iets dat jou interesseert…

Foto door Jolien Vandekeybus - Soulful Portraits Photography

Hoe ga ik te werk?

Ik help je te leren omgaan met moeilijke momenten en breng je tot nieuwe inzichten over jezelf en de situaties waar je mee in aanraking komt.

 

Daarvoor gebruik ik verschillende tools zoals gespreksvaardigheden, het delen van kennis, allerlei soorten inzichtskaarten, workshops en illustraties. 

 

Dit zijn eigenlijk allemaal tools om een connectie te maken met ons onderbewustzijn en om ons te leren hoe we creatief kunnen zoeken naar verbindingen in onze hersenen. De wijsheid zit immers heel vaak gewoon al in ons. Het moeilijke is die wijsheid te laten vloeien tot waar ze moet geraken.  Het gebruik van deze tools helpt om de blokkades te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is voor mij een manier om uit mijn hoofd te komen en echt vanuit mijn hart en ziel te leven. Ik help je graag bij het verkenning van dit pad tot inzicht.

Waarom illustraties?

Foto door Tinneke Van den Broeck - Goddess Brand Photography

Als kind had ik altijd al een passie voor tekenen. De randen van mijn schriften en toesten stonden er altijd vol mee en mijn lievelingslessen waren standaard de teken- en knutsellessen. Het duurde dus ook niet lang voor mijn ouders me inschreven in de tekenacademie. 

Daar heb ik geleerd om mijn techniek te verbeteren en ben ik in contact gekomen met allerlei verschillende manieren van beeldend te werk gaan. 

Ik ben dit altijd blijven doen tot ik met de lerarenopleiding begon. Daar kregen we gelukkig ook nog steeds beeldende lessen en ik keek er enorm naar uit om deze vonk door te geven. 

Helaas gooide een burn-out roet in het eten. In mijn laatste jaar van de opleiding kwam ik in een diepe diepe put terecht. Niets kon me nog boeien, zelfs geen zelfzorg, laat staan tekenen. Ik heb toen een hele lange tijd geen enkele vorm van penseel of potlood vastgenomen, omdat ik bang was dat ik het “verleerd” zou zijn en omdat ik dacht dat mijn tekeningen nooit het niveau meer zouden halen dan dat ze ooit gehaald hadden. Ik legde het naast me neer en richtte mijn focus op andere zaken.

Na de dood van mijn grootvader, nam ik zijn iPad over. Eigenlijk was die bedoeld voor mijn zoon, maar ik zette er procreate op en begon zomaar, zonder doel of visie, terug te tekenen. Sindsdien is de iPad (en dan vooral de app waarmee ik werk) nooit meer ver weg geweest. Mijn innerlijk kind werd terug gevoed en mocht terug doen waar ze altijd al het meeste plezier aan had beleefd.

Ik realiseerde ondertussen al samenwerkingen met Lore Janssens van Oh Yaz en met Tine Sticker van Maangodinnen.

Ik heb ondertussen al 3 kaartendecks en een verjaardagskalender gemaakt, die ik trouwens ook verkoop (check zeker de webshop eens).

Tot slot creëer ik ook sigils om persoonlijke affirmaties wat extra magische kracht bij te brengen.

Waarom kaarten?

Tarot heeft me altijd geïntrigeerd. Ik ben zeker niet de enige die het idee van waarzeggers, orakels en profeten mateloos interessant vindt. Als mens is het heel normaal om te willen weten wat de toekomst zal brengen. Be that as it may… Dat is uiteindelijk niet de manier geworden waarop ik de kaarten het liefst gebruik. Door mijn achtergrond in psychologie kan ik niet anders dan eerst naar de wetenschappelijke verklaring kijken. Dat betekent echter niet dat ik niet geloof in magie. Hoewel we ondertussen goed genoeg weten dat donder en bliksem niet gemaakt worden door Zeus op de berg Olympus, kunnen we niet ontkennen dat het hele fenomeen magisch kan aanvoelen. Wanneer je dezelfde patronen ziet terugkomen in de enorme uitgestrektheid van het universum enerzijds en de kleinste micro-organismes in de diepe oceaan anderzijds, kan je niet anders dan daar een gevoel van ontzag aan overhouden.

Foto door Tinneke Van den Broeck - Goddess Brand Photography

In de kunstacademie heb ik geleerd om op verschillende manieren te kijken naar werken van anderen. Mijn aanleg voor talen zorgt ervoor dat ik graag met verschillende manieren van communiceren bezig ben. Ook dat helpt me bij het interpreteren van de kaarten.
Mijn moeder was degene die me in contact bracht met de spirituele wereld. Toen zij door de westerse geneeskunde nog maar 3 maanden voorgeschreven kreeg, was het voor haar erg logisch om alle mogelijke laatste strohalmen aan te grijpen om haar leven alsnog te verlengen. Door een enorme hoeveelheid aan healers, auralezers, energiewerkers, magische druppels, accupunctuursessies, meditaties, kristallen, retreats, superfoods en supplementen waar nog niemand toen van had gehoord, heeft zij haar leven toch nog anderhalf jaar kunnen verlengen. Daardoor geloof ik dus heel graag in ons eigen potentieel als mens en de kracht van rituelen.

Hoe kan je mij bereiken?

Contact details

Wil je me boeken voor events, privé- of personeelsfeestjes?

Contacteer me dan gerust via e-mail.

WIL JE MEER?

SCHRIJF JE IN OM DE LAATSTE UPDATES OVER MIGHTY STARDUST TE KRIJGEN, PLUS WAT EXCLUSIEVE GOODIES!

Selecteer waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden:

Wij spammen niet! Beloofd.